Snel contact
MA t/m VR 8:30(MA: 9:30)-12:30 & 13:00-16:30(VR: 15:00)
GEZIEN OP
KLIK HIER
Mar 9, 2023

Raamdecoratie voor kleine of smalle ramen

In bijna elke woning vind je wel wat kleine(re) of smalle ramen. En die wil je ook graag voorzien van raambekleding. Maar welke raambekleding is nou geschikt voor een klein raam? En waar moet je rekening mee houden? We vertellen het je graag.

Voorliefde voor grote ramen

Over het algemeen staan Nederlandse huizen bekend om hun grote ramen. We willen graag zoveel mogelijk lichtinval. Waar onze liefde voor grote ramen vandaan komt? Misschien wel omdat we hier behoorlijke regenachtige en wat donkere dagen kennen. En we maximaal willen profiteren van daglicht. En het heerlijk vinden als de zonnestralen hun weg door het raam naar binnen vinden….Behalve op tropische dagen, dan doen we er alles aan om die zonnestalen buiten te houden. Natuurlijk zijn er ook nog genoeg kleinere ramen te vinden in ‘onze’ huizen. Je vindt ze vooral in de badkamer. Maar ook in de slaapkamer of in thuiskantoren. Of wat dacht je van mooie smalle ramen naast de voordeur of aan de zijkant van een hoekwoning. Prachtig natuurlijk, maar vaak is er geen raambekleding in de standaard maten voor kleine en smalle ramen te vinden. De oplossing? Maatwerk raamdecoratie. Raamdecoratie die speciaal voor jouw raam wordt gemaakt. Het grote voordeel is vaak ook dat je veel meer keuze hebt in kleuren en afwerking in vergelijking met standaard maten.

Soorten raamdecoratie voor kleine ramen

Voor een klein raam kun je in principe elk soort raamdecoratie bevestigen. Het is daarbij wel belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid licht dat binnenkomt. Want een donkere ruimte wil je liever niet nog donkerder maken.

Jaloezieën en shutters

Komt er genoeg licht binnen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor horizontale jaloezieën of shutters. Deze raambekleding staat garant voor sfeer met een licht romantisch tintje, terwijl ze ook prachtig staan in combinatie met een industriële inrichting. Jaloezieën en shutters zijn over het algemeen verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. De lamellen kun je zo kantelen in de positie die jij wilt. Het voordeel van jaloezieën is dat je ze helemaal kunt optrekken, dat is bij een shutter niet mogelijk.

Plisségordijnen of rolgordijnen

Heb je een klein of smal raam en is de ruimte wat donkerder? Dan kun je beter kiezen voor raamdecoratie met een meer minimalistische uitstraling. Bijvoorbeeld een plisségordijn. Plisségordijnen passen in elk interieur en zijn daarom ook zo gewild. Door de top down bottom up bediening kun je zelf bepalen waar je het plisségordijn positioneert. Bij smalle, lange ramen is halverwege het raam mooi bijvoorbeeld. Je beperkt hiermee meteen de inkijk in je huis. Natuurlijk kun je ook nog kiezen voor rolgordijnen. Deze kun je overdag volledig optrekken en ’s avonds helemaal naar beneden uitrollen.

Dealer vinden?

Ben je benieuwd naar onze producten? Vind dan snel een dealer bij jou in de buurt.

Klein raam in de badkamer

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor het kleine raam van je badkamer, kies dan vooral raambekleding die bestand is tegen vochtige ruimtes. Het is natuurlijk ontzettend zonde als blijkt dat het rolgordijn of plisségordijn niet tegen vocht en nattigheid kan en je het al na korte tijd moet vervangen.

Onze raambekleding in een frame

Elk raam verdient mooie raamdecoratie, dus ook dat ene kleine raam. Keje raambekleding is geschikt voor kleine en smalle ramen. En door het aluminium frame, kun je het bevestigen zonder dat je hoeft te boren in je kozijnen. Het frame bevestig je tussen de glaslatten van het kozijn, waardoor ze heel erg geschikt zijn voor vaste kunststof ramen en draaikiepramen. De raambekleding blijft zo altijd strak tegen je raam aanzitten. En het mooie is; het frame is in een aantal standaard kleuren verkrijgbaar, maar je kunt ook een eigen kleur kiezen. Zo kun je het frame helemaal laten aansluiten op je kozijn.

 

Dus; een klein raam en op zoek naar raamdecoratie die perfect past? Neem contact op met een Keje-dealer in de buurt.

VASTE PRIJZEN

Vanaf het begin hanteert KeJe een uniek concept: vaste prijzen voor onze vaste horren.

GOEDE SERVICE

KeJe heeft zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot het grootste maatwerkproductiebedrijf van horproducten in Nederland.

SNELLE LEVERING

Snelle levertijd producten uitgevoerd in standaard RAL-kleuren, ook in het hoogseizoen

Volg ons op:

EEN SFEERVOLLE AANVULLING OP DE INRICHTING VAN UW WONING!

CONTACTCONTACTCONTACT
Afspraak makenAfspraak makenAfspraak maken Dealer wordenDealer wordenDealer worden