Snel contact
MA t/m VR 8:30(MA: 9:30)-12:30 & 13:00-16:30(VR: 15:00)
GEZIEN OP
KLIK HIER
Feb 16, 2023

Raamdecoratie onderhouden doe je zo

Hoe houd je je raamdecoratie mooi en schoon? We vertellen je graag meer over het onderhoud van verschillende soorten raamdecoratie.

Onderhouden van je raamdecoratie doe je zo

Je raamdecoratie… dat wil je goed schoonhouden. Want ook hier geldt; als je het goed schoonhoudt, dan blijft het langer mooi. Maar hoe maak je je raambekleding nou schoon? Bij de ene soort raambekleding gaat dat makkelijker dan bij een andere soort. We vertellen je graag wat meer over het onderhoud van verschillende soorten raamdecoratie.

Stof en vlekken op je raamdecoratie

Je raamdecoratie vangt na verloop van tijd altijd wel een beetje stof. Van binnen, maar ook van buitenaf door openstaande ramen. En zelfs een vlekje is niet te voorkomen. Vooral niet als je raamdecoratie voor het keukenraam bij het aanrecht hangt bijvoorbeeld. Gelukkig kun je dit zelf schoonmaken, maar dan wel met de nodige voorzichtigheid. Raamdecoratie is meestal van stof en hierdoor kwetsbaar. Schoonmaken met agressieve reinigingsmiddelen raden we dan ook af, want het is zonde als een schoonmaakmiddel uiteindelijk meer kwaad dan goed doet.

Plisségordijnen schoonmaken

Plisségordijnen zijn prachtig natuurlijk. Door de vouwtjes kan het gordijn alleen wel wat meer stof vangen. Vooral op lichte plisségordijnen kun je dit stof na verloop van tijd zien liggen. Je kunt stof verwijderen door de stofzuiger in combinatie met een zachte (en natuurlijk schone) borstelkop te gebruiken. Veel stofzuigers beschikken standaard over dit opzetstuk. Zet de stofzuiger aan op de laagste zuigkracht en zuig het stof zachtjes van je plisségordijn, door heen en weer te gaan over het gordijn. Gebruik je de stofzuiger liever niet? Dan kun je ook een plumeau of droge (microvezel)doek gebruiken. Ontdek je tijdens het afstoffen een vlek? Gebruik dan een licht vochtige doek en probeer de vlek er voorzichtig uit te deppen. Ga vooral niet wrijven, want dit doet de structuur van de stof niet goed. Als je het gordijn hebt gereinigd met een vochtige doek, laat het dan goed drogen voordat je het weer invouwt.

Zo maak je jaloezieën schoon

Op de latjes van je horizontale jaloezieën blijft ook stof liggen. Dit stof kun je verwijderen met een speciale jaloeziereiniger, die je tegenwoordig in verschillende uitvoeringen hebt. Maar je kunt ook een droge doek, plumeau of tandenborstel met zachte haren gebruiken. Je kunt de boven- en onderkant lamel voor lamel stofvrij maken, of de jaloezieën sluiten zodat de lamellen elkaar licht overlappen. De jaloezieën kun je ook reinigen met behulp van de stofzuiger in combinatie met de zachte opzetborstel. Ga ook hier weer voorzichtig te werk en pak zo nodig de lamel vast, om te voorkomen dat ‘ie breekt. Vlekken en kringen kun je verwijderen met lauwwarm water en wat groene zeep. Omdat je met schoonmaken vaak wat meer druk uitoefent op de lamel, is het belangrijk om de lamel te ondersteunen. Gebruik liever geen allesreiniger. Deze kunnen bijtende ingrediënten bevatten en de kleur\lak van de jaloezie beschadigen.

Dealer vinden?

Ben je benieuwd naar onze producten? Vind dan snel een dealer bij jou in de buurt.

En een rolgordijn schoonmaken doe je zo

Laten we het onderhoud van je rolgordijn ook vooral niet vergeten. Een rolgordijn is eigenlijk heel makkelijk in onderhoud. Stof kun je met een stofzuiger met een zachte borstel verwijderen, maar ook met een droge doek en…daar komt ‘ie weer; een plumeau. Vlekjes verwijder je met het vertrouwde recept van een microvezel doek en lauwwarm water, eventueel met groene zeep. Dep de vlek weg en voorkom dat je hard gaat wrijven. Hierdoor kunnen rare kringen in je rolgordijn ontstaan, die je niet meer weg krijgt.

Aluminium frame reinigen

Al onze raamdecoratie is voorzien van een aluminium frame. Ook dit frame kun je gewoon afstoffen, en als nodig reinigen met een vochtige doek. Het grote voordeel van KeJe raamdecoratie is natuurlijk dat je het hele frame kunt verwijderen, zo kun je het nog eenvoudiger en handiger schoonmaken.

 

 

 

Heb je vragen over het onderhoud van je raamdecoratie? Neem contact met ons op. We voorzien je graag van tips

VASTE PRIJZEN

Vanaf het begin hanteert KeJe een uniek concept: vaste prijzen voor onze vaste horren.

GOEDE SERVICE

KeJe heeft zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot het grootste maatwerkproductiebedrijf van horproducten in Nederland.

SNELLE LEVERING

Snelle levertijd producten uitgevoerd in standaard RAL-kleuren, ook in het hoogseizoen

Volg ons op:

EEN SFEERVOLLE AANVULLING OP DE INRICHTING VAN UW WONING!

CONTACTCONTACTCONTACT
Afspraak makenAfspraak makenAfspraak maken Dealer wordenDealer wordenDealer worden