Snel contact
MA t/m VR 8:30(MA: 9:30)-12:30 & 13:00-16:30(VR: 15:00)
GEZIEN OP
KLIK HIER
Nov 28, 2022

Raamdecoratie in donkere ruimtes

Donkere ruimtes in huis? Bekijk onze oplossingen om donkere ruimtes lichter te laten lijken.

Raamdecoratie in donkere ruimtes

Sommige ruimtes in huis zijn wat donkerder. Bijvoorbeeld door kleinere ramen, of door hoge bomen of struiken die vrije lichtinval belemmeren. Slaapkamers en badkamers zijn ruimtes die vaak wat donkerder zijn, maar ook een woonkamer of werkkamer kan wat donker zijn. Deze ruimtes maak je liever niet nog donkerder. Sterker nog; je wilt in je woonkamer zoveel mogelijk profiteren van daglicht. Tegelijkertijd wil je ook sfeer toevoegen en waarschijnlijk inkijk beperken. Met de juiste raambekleding kun je een donkere ruimte toch wat ‘lichter’ maken.

Maak je kamer lichter; kies voor neutrale kleuren.

Een donkere kamer laat je lichter lijken door te kiezen voor lichte, natuurlijke tinten. Op de muur, vloer en ook als het gaat om raamdecoratie. Je kunt hierbij denken aan wit, beige en zandkleur. Deze natuurlijke kleuren zijn onderling ook prachtig te combineren. Het lichte kleurgebruik oogt vriendelijk en harmonieus en geeft een fijn gevoel als je de ruimte binnenloopt. Als we kijken naar raamdecoratie, dan zijn er verschillende mogelijkheden voor je raam.

Plisségordijn

Een plisségordijn heeft van zichzelf al een licht minimalistische uitstraling en verfijnd uiterlijk, en is daarom heel geschikt om te gebruiken voor kleinere ramen en donkere ruimtes. Kies voor een plisségordijn in een mooie lichte kleur en zet op de gewenste stand. Onze Splendid Pliss plisségordijnen hebben een top down bottom up bediening en kun je dus beide kanten op bedienen. Zoveel mogelijk licht doorlaten als het plisségordijn volledig gesloten is? Kies dan voor een transparante stof. Inkijk wordt hiermee beperkt, maar je kunt nog steeds wel goed van buiten naar binnen kijken. Liever iets meer privacy? Kies voor een lichtdoorlatende stof. Deze stof heeft geen doorkijk.

Jaloezieën

Maximaal profiteren van buitenlicht in een donkere kamer? Kies voor witte jaloezieën voor het raam. De witte horizontale lamellen vangen het daglicht van buiten en kaatsen dat vervolgens naar binnen toe. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de jaloezie overdag een stukje omhoog te trekken en ’s avonds helemaal te sluiten. Bij onze Latende jaloezieën kan dit via een handig trekbalkje. Het voordeel hiervoor is dat je geen los koordje hebt hangen.

Dealer vinden?

Ben je benieuwd naar onze producten? Vind dan snel een dealer bij jou in de buurt.

Rolgordijnen

Een rolgordijn kan in principe altijd, dus ook in een donkerdere kamer. Ook hier geldt dan weer dat je het beste kunt kiezen voor een rolgordijn in een lichte stof. En als je het rolgordijn altijd deels naar beneden hebt gerold, dan is het verstandig om te kiezen voor een lichtdoorlatende stof.

Ook voor je dakraam

Zolderkamers zijn vaak voorzien van een enkel dakraam, waardoor de ruimte vaak wat donkerder is. Een aantal van onze producten is ook uitstekend geschikt om te gebruiken in combinatie met een dakraam. Dat komt omdat de raamdecoratie zelf tussen een aluminium frame geklemd zit en je dit bedient met een trekbalkje. De raambekleding blijft altijd strak tussen het kozijn zitten. Benieuwd naar onze producten? Zoek een Keje-dealer bij jou in de buurt.

VASTE PRIJZEN

Vanaf het begin hanteert KeJe een uniek concept: vaste prijzen voor onze vaste horren.

GOEDE SERVICE

KeJe heeft zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot het grootste maatwerkproductiebedrijf van horproducten in Nederland.

SNELLE LEVERING

Snelle levertijd producten uitgevoerd in standaard RAL-kleuren, ook in het hoogseizoen

Volg ons op:

EEN SFEERVOLLE AANVULLING OP DE INRICHTING VAN UW WONING!

CONTACTCONTACTCONTACT
Afspraak makenAfspraak makenAfspraak maken Dealer wordenDealer wordenDealer worden