Snel contact
MA t/m VR 8:30(MA: 9:30)-12:30 & 13:00-16:30(VR: 15:00)
GEZIEN OP
KLIK HIER
Jan 12, 2023

Passende raamdecoratie voor elke woonstijl

Raamdecoratie is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van een woninginrichting. Lees hier hoe jij je inrichting compleet kan maken met de best passende raamdecoratie

Verschillende woonstijlen

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van een woninginrichting, want het maakt je inrichting compleet. Woonstijlen willen nog wel eens veranderen door de jaren heen. Raamdecoratie is daar een onderdeel van. Nu zijn de Scandinavische, industriële en botanische woonstijl helemaal hot. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw zagen we vooral verschillende soorten behang met elkaar gecombineerd worden. En de trendkleuren waren vanillegeel en bordeaux rood. Houtfineer meubels waren helemaal hip, op de vloer lag vloerbedekking of vinyl. En voor de ramen…daar hingen zware gordijnen met prints, lamellen of valletjes….Ken je die niet? Google maar eens.

 

Laten we snel terug gaan naar de woontrends van nu. Ziet er beter uit hè? Lamellen voor de ramen zien we niet zoveel meer, en de meeste valletjes lijken ook verbannen. We zien nu vooral rolgordijnen, plisségordijnen en horizontale jaloezieën hangen. En voor de meeste raamdecoratie geldt dat het goed te combineren is met elke woonstijl. Toch geven we je graag tips voor 3 populaire woonstijlen en raamdecoratie die daar bij past.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door het lichte, neutrale kleurgebruik. Licht hout en lichte meubels maken de dienst uit. Het is een oase van rust. Deze woonstijl is vrij minimalistisch, maar er is ook nog steeds plek voor sfeer en gezelligheid. Naast de meubels, de lichte vloer en de lichte kleur op de muur is de raamdecoratie ook vaak licht van kleur. Niet per se wit, maar bijvoorbeeld in een lichte tint grijs of beige. Plisségordijnen en shutters passen bijvoorbeeld heel goed thuis in een Scandinavische woonstijl. Een plisségordijn kun je op elke hoogte vastzetten, en hiermee spelen met lichtinval en privacy. Met onze Lamella; een shutter en jaloezie in één voeg je een vleugje romantiek toe aan je Scandinavische interieur. Je kunt kiezen uit 14 verschillende kleuren en voor matte lamellen, of lamellen met een structuur kiezen.

Dealer vinden?

Ben je benieuwd naar onze producten? Vind dan snel een dealer bij jou in de buurt.

Strakke & moderne woonstijl

Bij een modern interieur draait het allemaal om strakke lijnen en vormen. Een modern interieur kent over het algemeen weinig kleur, maar er wordt wel gewerkt met contrasten. Toch zijn rood, blauw en geel wel typisch kleuren die in een moderne woonstijl passen. Net als leren design zitmeubels, een glazen tafel en gladde vloeren. Raamdecoratie die perfect past bij dit interieur? Aluminium jaloezieën. Hiermee trek je de strakke sfeer door tot aan het raam. Wat dacht je van zwart of antracietkleurige jaloezieën. En wit is natuurlijk ook altijd goed. Door de lamellen te kantellen creëer je eenvoudig de sfeer in huis die jij wenst.

Industriële woonstijl

Een woonstijl die zeer geliefd is, is de woonstijl met industriële elementen. Het is een woontrend waarbij het allemaal wat robuuster en stoerder is. Hout, staal en leer zijn belangrijke materialen in dit interieur. En het mag ook allemaal best wat donkerder. Bijvoorbeeld door de kiezen voor een mooie donkere wand en een vloer in betonlook. Als het gaat om raamdecoratie is best veel mogelijk. Lekker makkelijk dus! Net als bij de moderne woonstijl passen aluminium jaloezieën heel goed binnen deze woonstijl. Maar bijvoorbeeld ook rolgordijnen of plisségordijnen in een donkerdere kleur misstaan niet binnen een industriële woonstijl.

VASTE PRIJZEN

Vanaf het begin hanteert KeJe een uniek concept: vaste prijzen voor onze vaste horren.

GOEDE SERVICE

KeJe heeft zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot het grootste maatwerkproductiebedrijf van horproducten in Nederland.

SNELLE LEVERING

Snelle levertijd producten uitgevoerd in standaard RAL-kleuren, ook in het hoogseizoen

Volg ons op:

EEN SFEERVOLLE AANVULLING OP DE INRICHTING VAN UW WONING!

CONTACTCONTACTCONTACT
Afspraak makenAfspraak makenAfspraak maken Dealer wordenDealer wordenDealer worden